Masterclass


Op zaterdag 16 september is er een masterclass en aansluitend concert in het kerkje van ’t Woudt.

Jonge getalenteerde violisten, blokfluitisten en klavecinisten tot 21 jaar volgen een masterclass onder leiding van Lucia Giraudo (viool), Isabel Favilla (blokfluit) en Claudio Ribeiro (klavecimbel) - leden van het ensemble Radio Antiqua - in drie historische locaties in ’t Woudt. Toehoorders zijn van harte welkom!


Het repertoire waaruit gekozen kan worden:
Blokfluit:  
  Een Sonate naar keuze uit de Italiaanse Barok
  Een Sonate naar keuze van Händel of Telemann
  Een Solo Fantasia naar keuze van Telemann
  Werken van Van Eyck
Viool:  
  Een sonate naar keuze van Corelli of Vivaldi
  Een sonate naar keuze van Händel
  Een Telemann Fantasie voor vioolsolo
Klavecimbel:  
  Klavierbüchlein für Anna Magdalena Bach - keuze hieruit is vrij
  Händel: Suites naar keuze voor klavecimbel
  Bach: Inventions and Sinfonias, BWV 772–801 naar keuze van Bach
  François Couperin: L'art de toucher le clavecin (iniciantes) of Suites voor klavecimbel naar keuze
  Frescobaldi of Giovanni Picchi: Toccatas naar keuze
  Sweelinck: werken voor orgel of klavecimbel naar keuze


Van de deelnemers wordt verwacht dat zij het/de gekozen werk/en technisch beheersen.


MASTERCLASS  
Inloop 9.30 uur in de kerk in 't woudt
Masterclass deel 1 10.00 - 12.00 uur
Lunch 12.00 - 13.00 uur
Masterclass deel 2 13.00 - 15.00 uur
Voorbereiding op concert 15.00 - 15.45 uur
Concert in de kerk 16.00 uur


Kosten  
  Voor actieve deelname incl. lunch in Koffiehuis De Hooiberg € 70,-
  Voor passieve deelname (als toehoorders excl. lunch en toegang tot het afsluitende concert) €30,-

Wil je meedoen aan de masterclass? Stuur dan een mail naar info@concertentwoudt.nl of bel 06 22183927


Het concert
De werken die tijdens het afsluitende concert gespeeld worden zijn pas bekend na afloop van de masterclass. Een aantal deelnemers werkt mee aan dit concert. De te spelen stukken zijn tijdens de masterclass behandeld.
De masters sluiten met elkaar het concert af!


Informatie over de masters:
Master Lucia Giraudo, viool
Lucia Giraudo, geboren in Argentinië, is werkzaam als soloviolist, kamer- en orkestmusicus. Zij woont momenteel in Nederland. Zij is kernlid van B’Rock Orchestra en treedt regelmatig op met De Nederlandse Bach Vereniging (NBS), Vox Luminis, El Canto de Orfeo, Academia Montis Regalis, Harmonie Universelle, Musica Temprana en Capella Gabetta. Zij is geselecteerd voor The Netherlands Bach Society’s Young Bach Fellowship, en heeft meegewerkt aan talloze opnames van NBS’s “All of Bach” project.

Lucia is mede-oprichter van ensemble Radio Antiqua (winnaar van The International Händel Competition Göttingen 2014 en Van Wassenaer Concours van Festival Oude Muziek Utrecht) waarmee zij heeft opgetreden in Festival d’Ambronay, Innsbrucker Festwochen der Alten Musick, Göttingen Händel Festspiele, Thuringen Bachwochen, Monteverdi Festival, Pavia Barocca en Istanbul Opus Amadeus Festival. In oktober 2015 realiseerde Radio Antiqua haar eerste CD “Treasures of the German Baroque” (Ambronay Editions, distr. by Harmonia Mundi). De CD ontving lovende kritieken in Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Nederland.
Lucia houdt zich ook bezig met de uitvoering van nieuwe muziek. Zij werkt regelmatig mee aan premières. Zij behaalde haar masterdegree aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij studeerde bij Kati Debretzeni.

Master Isabel Favilla, blokfluit
Isabel Favilla, geboren in Brazilie, behaalde in 2007 cum laude haar masterdegree blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Zij studeerde bij Bart Coen. In 2012 behaalde zij haar tweede master, ditmaal voor barokfagot. Zij studeerde bij Donna Afrell en Wouter Verschuren aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.
Isabel geeft als solist en orkestmusicus concerten met o.a. Concerto d’Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Collegium Musicum Den Haag en Les Muffatti. Zij gaf concerten met volgende dirigenten Fabio Bonizzoni, Alan Curtis, Mike Fentross, Peter van Heyghen, Marcel Ponseele, Ryo Terakado, Luis Otávio Santos en Paul Dombrecht en vele anderen. Isabel is te horen in opnames van Il Complesso Barocco, Collegium Musicum Den Haag, Orquestra Barroca de Juiz de Fora en Les Muffatti. Zij is werkzaam in veel Europese en Zuid-Amerikaanse landen.
Van 2010 tot 2013 nam ze als musicus deel aan de Memorabele Momenten Foundation (Amsterdam) en gaf ze les op blokfluit en barokfagot aan de School for Early Music in Amsterdam
>Met haar blokfluitduo Schifanoia is zij actief in Nederland, Belgie en Brazilie. Schifanoia was in 2009 finalist van The International Young Artists Presentation in Antwerpen. Het duo realiseerde in 2014 haar eerste CD/ Deze werd bijzonder enthousiast ontvangen.
Isabel is mede-oprichter en manager van ensemble Radio Antiqua. Radio Antiqua is winnaar van The International Händel Competition Göttingen 2014 en Van Wassenaer Concours van Festival Oude Muziek Utrecht. Met dit ensemble heeft zij  opgetreden in Festival d’Ambronay, Innsbrucker Festwochen der Alten Musick, Göttingen Händel Festspiele, Thuringen Bachwochen, Monteverdi Festival, Pavia Barocca en Istanbul Opus Amadeus Festival. In oktober 2015 realiseerde Radio Antiqua haar eerste CD “Treasures of the German Baroque” (Ambronay Editions, distr. by Harmonia Mundi). De CD ontving lovende kritieken in Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en Nederland.

Master Claudio Ribeiro, klavecimbel
Claudio Ribeiro (São Paulo, 1976) verschijnt regelmatig op cd-opnames bij labels als Ricercar, Ambronay Éditions, ORF, Brilliant en Passacaille, en in live radio en tv-uitzendingen (France Musique, ORF, NPO en Radio 4, o.a.). Hij werkt in Europa met de ensembles COLLEGIUM MUSICUM Den Haag (dirigent), LOTUS, La Cicala, Barokopera Amsterdam en Radio Antiqua, en is artistiek leider van het Braziliaanse barokensemble Companhia de Música. Hij werkt ook als gastdirigent voor barokmuziek en is werkzaam als docent bij verschillende internationale festivals, en als gastdocent en correpetitor aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Claudio studeerde klavecimbel bij Jacques Ogg aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag waar hij zijn Bachelor's en Master's diploma's haalde. Hij studeerde ook koor- en orkestdirectie bij Eduardo Navega en Henrique Gregory aan de Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP), waar hij een Bachelor's diploma haalde en klavecimbel studeerde bij Edmundo Hora. Claudio heeft prijzen gewonnen op de belangrijkste Europese concoursen met de ensembles LOTUS (Premio Bonporti 2011), COLLEGIUM MUSICUM Den Haag en Radio Antiqua (Van Wassenaer Concours 2016).