Zaterdag 27 mei, 20.00 uur


Ensemble Cordevento  
  Erik Bosgraaf, blokfluit
  Ivan Iliev & Jacek Kurzydlo, viool
  Zdenka Prochazkova, altviool
  Linda Mantcheva, cello
  Alessandro Pianu, klavecimbelPROGRAMMA


Bach voor blokfluit


Johann Sebastian Bach 1685-1750

Concerto in G-groot (geen BWV nummer):  
  [Allegro]
  Adagio
  Presto


Erbarm dich mein, o Herre Gott BVW 721

Sinfonia uit: Ich hatte viel Bekümmernis, BWV 21

Suscepit Israel uit: Magnificat, BWV 243

Concerto in D-klein BWV 1059:  
  Allegro
  Adagio
  Presto


Pauze (10 minuten)


Concerto in Bes-groot BWV 1055:  
  Allegro
  Largo
  Allegro


Concerto in D-groot BWV 1053:  
  Allegro
  Siciliano
  Presto


Ensemble Cordevento opereert in diverse bezettingen, afhankelijk van het repertoire. ‘Corde e Vento’ is Italiaans voor ‘snaren en wind’. Het ensemble begon als trio met Erik Bosgraaf (blokfluit), Izhar Elias (gitaar) en Alessandro Pianu (klavecimbel en orgel). Het trio richt zich op muziek van rond 1700 en vroeger. In 2012 namen ze hun CD ‘La Monarcha’ op met muziek uit de Spaanse gebieden (Brilliant Classics)
Sinds een paar jaar is Cordevento ook een barokorkest met een groeiend aantal CD’s onder deze naam onder leiding van blokfluitist Erik Bosgraaf. De opname met de Vivaldi concerten werden in 2011 gevolgd door arrangementen van Bach solo concerten. In 2013 kwam De Vier Jaargetijden uit in een virtuoze versie voor blokfluit, dit album is inmiddels ook op vinyl verschenen. In 2016 verschenen de solo en dubbelconcerten van Georg Philipp Telemann.
Cordevento speelt op handgemaakte kopieën van historische instrumenten. Het ensemble concerteerde in Berlijn, Utrecht, Barcelona, Modena, Moskou, St Petersburg, Sofia, Hong Kong en Seoul.

Het concert van vanavond wordt opgedragen aan de op 21 november 2015 overleden organist, pedagoog, componist en dirigent Jacques van Oortmerssen.