Zomeravondconcerten

’t Woudt

Toelichting concert 7 september

Kosten en kaartverkoop

De kaartverkoop start op vrijdag 1 maart 2024. Kaarten kunnen alleen via pagina ‘Kaartverkoop’ gekocht worden.

De toegangsprijs is €21,- inclusief een drankje in Koffiehuis ‘De Hooiberg’.

De Engelse countertenor Alex Potter begon zijn muzikale carrière als koorknaap aan de kathedraal van Southwark. Hij studeerde in Oxford en vervolgde zijn zangstudie aan de Schola Cantorum van Bazel, waar hij les had van Gerd Türk. Alex Potter geldt als één van ’s werelds beste countertenoren van dit moment. Door ‘The Times’ geprezen om zijn ‘etheral tone and beautiful control’. Als barokzanger werkte hij onder meer met de dirigenten Philippe Herreweghe, Thomas Hengelbrock, Peter Neumann, Jordi Savall, Jos van Veldhoven, Frieder Bernius en vele anderen. Zijn discografie is omvangrijk. Alex werkt regelmatig samen met het koor en orkest van de Nederlandse Bach Vereniging, maar ook met Il Gardellino, Collegium 1704, Concerto Copenhagen, La Festa Musica e.a.
website Alex Potter

Rie Kimura is geboren in Japan. Haar briljante viooltechniek wordt alom geprezen en maakt haar tot een veelgevraagd solist en kamermuziekmusicus. Naast Fantasticus, waarvan zij een van de oprichters is, speelt Rie regelmatig met TheAmsterdam Baroque Orchestra, Bach Collegium Japan, Apollo Ensemble en de Nederlandse Bachvereniging. Haar eerste solo-opname ‘Tartini & Veracini’ werd in 2015 uitgebracht en ontving een zeldzame 5-sterren recensie van de Volkskrant.
Ze heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de hoofdprijs van de Yamanashi Early Music Competition 2008 (Japan) en verschillende ensembleprijzen in Brugge en Amsterdam. Zij won in 2010 de Premio Bonporti barokvioolwedstrijd in Italië, waar zij ook de publieksprijs ontving.
website Rie Kimura

Nadat Elise Dupont de historische uitvoeringspraktijk ontdekte ging er een nieuwe wereld voor haar open. Zij heeft concerten gegeven met gerenommeerde ensembles zoals de Nederlandse Bachvereniging, het Orkest van de Achttiende Eeuw, Amsterdam Baroque Orchestra, il Gardellino (BE) en Collegium Marianum (CZ). Ze speelt regelmatig in België bij A Nocte Temporis en Musica Gloria.
Hoogtepunten in haar jonge carrière zijn haar rol als concertmeester bij Le Concert d’Apollon in hun debuut tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht en haar solo optreden in Wigmore Hall tijdens de Bicentenary Prize van de Royal Academy of Music.
Sinds februari 2017 bespeelt Elise een bijzondere viool die zij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De viool is in 1691 gebouwd door de Amsterdamse vioolbouwer Willem van der Sijde, en werd ooit bespeeld door de jonge prinses Juliana.

Robert Smith is een Engelse barokcellist en gambist. In 2012 won hij de 1ste prijs, de publieksprijs en de speciale prijs van de Bach-Abel Viola da Gamba-Competition in Köthen. In 2013 werd Robert’s spel in The Strad beschreven als: ‘Intens expressive, highly dramatic.’ In 2014 bracht Robert zijn eerste solo-opname uit met muziek voor viola da gamba ‘Tickle the Minikin’. De opname ontving vele enthousiaste recensies en was de ‘Instrumentale Keuze’ van BBC Music Magazine in augustus 2014. In augustus 2017 bracht Robert een van de eerste opnames uit van Telemann’s nieuw ontdekte Fantasias voor solo viola da gamba. The Observer beschreef zijn spel als ‘spel van uitzonderlijke kwaliteit’. Het BBC Music Magazine kende de volledige vijf sterren toe voor zowel de uitvoering als de opname. In 2019 kwam de schitterende cd ‘La Gracieuze’ uit met werken van Marin Marais. Robert is hoofdvakdocent historische cello en viola da gamba aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen.

Pieter-Jan Belder is een veelgevraagd klavecinist, fortepianist, continuospeler en blokfluitist. Hij geniet een internationale carrière. Sinds 2005 is hij als dirigent van zijn eigen ensemble Musica Amphion regelmatig te gast in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. In 1997 was Pieter-Jan prijswinnaar van de NDR-Musikpreis 1997 te Hamburg. In 2000 werd hij winnaar van het Internationale Bachwettbewerb Leipzig. Hij geeft regelmatig masterclasses en is een veel gevraagd gastdocent. Sinds 1991 maakte Belder meer dan 140 cd-opnames waarmee hij internationale erkenning en bekendheid verwierf.
Pieter-Jan Belder doceert oude muziek aan de Musikhochschüle in Lübeck.
Sinds 2015 werkt Belder intensief samen met Rie Kimura in een vast kamermuziek duo. Hun opname met alle vioolwerken van C.P.E. Bach werd door de Volkskrant verkozen tot één van de 50 beste CD producties van 2017.
website Pieter-Jan Belder

website Ensemble Fantasticus

Locatie

De kerk in ’t Woudt, ’t Woudt 25, 2636 HD  Schipluiden.

Aanvang

Alle concerten beginnen om 20.00 uur.

Bestuur:
Albert Moerman, voorzitter
Mieke Berkelaar, secretaris
Hans Nooteboom, penningmeester
Margriet Ruigrok, alg. bestuurslid
Francesca Ajossa, alg. bestuurslid

Contact- en postadres:
Albert Moerman
Tjalk 91
2636 DB Schipluiden
T: 06 22183927
E: info@concertentwoudt.nl

Adres kerk 't Woudt:
’t Woudt 25
2636 HD Schipluiden

Stichting Concerten 't Woudt
KvK 91757274
RSIN 865761450